👻 Slapeloze nachten krijg ik ervan…

30 april 2024

Ik kan niet slapen.
Gewoon niet. Echt niet.
Elk uur van de klok zie ik.
Ik ben er niet trots op, zeg ik je eerlijk.

‘Maar Wilma’, denk je misschien, ’jij bent toch degene die mij elke ochtend vertelt, dat je je geen zorgen hoeft te maken, waarom lig jij dan wakker?’

Het makkelijkst voor mij is op dit moment de schuld te geven aan medicatie die ik slik, die als bijwerking hebben: slecht slapen. Maar zo kun jij er waarschijnlijk ook nog wel een paar verzinnen.

In de donkerte lijkt alles groter te worden. Ingewikkelder. 

Vannacht koos ik ervoor om het ‘gezellig’ te maken. Ik luisterde naar een aantal inspirerende sprekers vanuit de Bijbel en ik wilde het graag gelijk met jou delen. Ik luisterde naar muziek. Ging bidden. Best vroom allemaal, maar tja, ik sliep niet en daar blijf ik ook lekker positief van. Dat heb ik in de donkere nacht heel erg nodig…

Gods woord is duidelijk:

‘Ik kan in alle rust naar bed gaan en vredig in slaap vallen. Want U alleen, Heer, zorgt ervoor dat ik veilig ben.’ (Psalmen 4:9, BB)

Doe ik nu iets fout?
Wat denk jij?

Goed of fout. Ik ben een mens, net als jij. Met een harttransplantatie voor de deur, onderzoek na onderzoek, prikpost na prikpost, dagen op de bank… misschien is dat het wel.

Een ding weet ik zeker: Als het aan onze Heer en Heiland ligt, lig ik elke nacht heerlijk te knorren. Hij zorgt voor jou en mij. 

‘Als je in bed ligt, hoef je nergens bang voor te zijn. Je zal rustig kunnen slapen.’ (Spreuken 3:24, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Of we wel of niet slapen, U waakt over ons. U zorgt voor ons. U bent een liefdevolle Vader. Amen.’

Ik heb goed nieuws! Vannacht als een roos geslapen. Het kan dus wel 🙂

Bezinningsvraag:

  • Welke angst houdt jou uit de slaap?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?