👑 Wat nou… Koningsdag?

27 april 2024

Gefeliciteerd met onze Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander! 

Op naar de oranje tompoucen, de kleedjesmarkten, Koningsdag op TV, de festivals en alle gezellige ontmoetingen die ik je wens.

Ik voel me verbonden met onze koning.
We hebben namelijk een aantal overeenkomsten. 

Te beginnen met zijn naam, Willem. Drie keer raden hoe ik had geheten als ik een jongetje was geweest… precies: Willem. Mijn oma heette Willempje en al mijn nichtjes zijn zo’n beetje naar haar vernoemd. Ik snap dat. 

Koningin Wilhelmina kwam regelmatig bij mijn oma koffie drinken. Serieus!
Dus Willem is niet zomaar een naam en Wilma lijkt toch ook wel op Wilhelmina…

Verder hou ik ook van zwaaien als ik iemand tegenkom, net als onze koning. Ik ben bijna net zo gek op Máxima als hij, dus ook dat klopt. Ik laat me graag rijden en ben ook niet vies van een goed restaurant, maar kan ook goed overweg met de magnetron. Dat dus. Genoeg wat ons samenbindt. 😉

Maar hé, wat nou Koningsdag?
Hoe koninklijk kun je zijn in dit leven?

Onze God is:
“Koning over alle koningen en Heer over alle heren.” (Openbaring 19:16, HTB)

Gefeliciteerd met jouw koninklijke afkomst! 

Gefeliciteerd!
Als zoon en dochter van de Koning der Koningen ben je verheven tot de allerhoogste Koninklijke familie.

Als je vandaag kijkt naar de koning, denk dan aan jouw Koning der Koningen.
Zie jezelf statig lopen door dit leven. 

‘De Heer baant voor hen de weg en gaat voorop. Ze zullen doorbreken en door de poort trekken. Hun Koning zal hen aanvoeren, de Heer zal voorop gaan.’(Micha 2:13, BB)

Ik moedig je aan: mocht je verdrietig zijn, bedrukt, geen uitweg zien – loop deze dag zoals God je ziet: Als Zijn zoon, Zijn dochter. Loop zo door deze feestelijke dag.

Zullen we samen bidden?
‘Vandaag kiezen we ervoor om telkens opnieuw uit te spreken: U bent onze Allerhoogste koning. Ik ben Uw koninklijk kind. Ik ben geliefd door U. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat gebeurt er als je vandaag vol emotie regelmatig uitspreekt: ‘Ik ben koninklijk. Ik ben geliefd!?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?